Федерацията ни по ски не успя да се пребори за домакинство на състезание от веригата за Световната купа по алпийски дисциплини в предстоящия сезон. През изминалия уикенд шефът на БФС Цеко Минев бе на заседанието на международната централа (FIS) в Цюрих (Швейц), за да опита да вкара Банско отново в календара. Преди сбирката имаше 12 сигурни курорта домакини, а за останалите три състезания се бореха над 40 зимни центрове.

В крайна сметка България няма да домакинства тази година на световния елит нито при мъжете, нито при жените. Сезонът почва на 27-28 октомври в Зьолден (Ав) с гигантски слаломи за мъже и жени, а финалите са на 11-17 март 2013 г. в Ленцерхайде (Швейц).

Миналия сезон в рамките на една седмица в Банско имаше състезания за Световната купа и за мъже, и за жени. Курортът е залегнал в предварителната програма на FIS за сезон 2015/16 със супер-Г и спускане за жени на 13-14 февруари 2016 г. А за предстоящия е сигурно само, че в Пампорово ще има стартове за Европейската купа - два гигантски слалома за жени на 23-24 януари.